Uit en Vakantie

 

Uit/vakantie

In deze rubriek staat veel informatie over aangepaste vakanties.

  • De Blauwe Gids reisgids voor aangepaste vakanties.
  • ECR Groot Stokkert
   is een volledig aangepast hotel- en bungalowpark op de Veluwe speciaal ingericht voor mensen met reuma. Iedereen is er welkom, mensen met én zonder reuma. European Care Residence & Resort. ‘Groot Stokkert’ heeft de organisatie van deze vakanties overgenomen van het Reumafonds.
  • Zorghotels
   Begin deze maand is de website van Zorghotels Nederland online gegaan. De website geeft een compleet overzicht van zorghotels in Nederland. Op dit moment is het begrip ‘zorghotel’ nog relatief nieuw in Nederland. Veranderingen in de zorgsector en de toenemende vraag naar zorg resulteren in een groei in het aantal zorghotels in Nederland.
  • ECT Vakanties (voorheen Reisbureau Reumafonds)
   organiseert bus-, vlieg- en bootreizen (voornamelijk voor groepen) in binnen- en buitenland, met behulp van deskundige vrijwiligers (standaard o.a. een verpleegkundige en verzorgende). Iedereen kan gebruik maken van het reisaanbod; zowel mensen mét als zonder lichamelijke beperkingen. Review ECT-vakantie
  • Stichting Gehandicaptenreizen
   Deze Stichting is opgericht om voor licht lichamelijk gehandicapten  verre reizen te organiseren. Speciaal voor mensen die niet ver kunnen lopen en voor rolstoelers. Samen met onze lokale agent ter plaatse waarmee wordt samengewerkt,  worden de excursies voor rolstoelers en andere mensen die niet ver kunnen lopen uitgekozen.
  • http://www.zonnebloem.nl De vakanties van de Zonnebloem zijn bedoeld voor mensen die door ziekte, handicap of leeftijd lichamelijke beperkingen hebben. En dan met name voor diegenen die afhankelijk zijn van (intensieve) verpleging en verzorging. Men kan met of zonder reisgenoot deelnemen.
  • De Uilenhorst
   Volledig rolstoeltoegankelijk en aangepast
   Rust, stilte, ruimte
   Veel natuurschoon
   Unieke ruimtelijke ligging
   Prachtige fiets- en wandelomgeving
   Ook voor scootmobielen
  • Bungalowparkoverzicht voor mindervaliden-vakanties
  • Deze bungalows zijn voorzien van:
   bredere paden zonder drempels voor rolstoelgebruikers;
   aangepast sanitair;
   en opgeleid en gespecialiseerd parkpersoneel.

 

Kamperen met een handicap

Hoogerheide

www.opkikkertje.org

Stichting Vakantiehuis ’t Opkikkertje

Overijssel

De Stichting Handicamp Overijssel
Speciaal een site voor mensen met een handicap, die graag op vakantie willen.

Nederlandse Spoorwegen
Bureau Assistentieverlening Gehandicapten Reizen met een functiebeperking
Voor passagiers met een mobiliteitsbeperking bieden we speciale voorzieningen en assistentie om ervoor te zorgen dat de reis voor iedereen veilig en aangenaam verloopt.

Europees medisch paspoort
Het EMP is voor iedereen die naar het buitenland gaat en informatie wil meenemen over ezondheidsproblemen, een lopende medische behandeling, medicijngebruik, een behandelend arts of gegevens over mensen die in geval van nood gewaarschuwd moeten worden. Het EMP is verkrijgbaar bij huisartsen, apotheken en medisch specialisten.

 
Artrose heup
 
 
Logo poly

Overzicht rubrieken in het P-AL archief: