Review ECT- vakantie

 

Review ECT- vakantie

 

Vakantiemogelijkheden voor rolstoelgebruikers?

Een paar stapjes met een rollator kan ik nog doen, zoals naar mijn bed of het toilet, maar verder ben ik quasi volledig afhankelijk van mijn zware, verstelbare elektrische rolstoel.Tante in Zwolle werd vorig jaar 90, feest dus en zodoende was ik op zoek naar een aangepast verblijf, want dit was de gelegenheid om weer eens een groot deel van de familie te zien. Had daar in de buurt iets gevonden, na telefonisch contact was ik nog niet zeker of de paar volgens hun geschikte bungalows wel echt rolstoeltoegankelijk waren.Men adviseerde mij om even te komen kijken, maar omdat ik in Antwerpen woon is dat natuurlijk niet evident.Ik vroeg mijn broer, die in Heino woont om er eens langs te gaan. Hij vertelde mij dan dat er daar onlangs een compleet nieuw toegankelijk bungalowpark geopend was en ging direct voor mij informeren en brochures halen.

Inmiddels heb ik nu al 2 x kunnen genieten van een weldoend verblijf in een volledig rolstoelaangepaste bungalow van ‘Care Holidays Heino’(ECT zorgvakanties, voormalig Reisbureau Reumafonds) Voor mij was het een openbaring; nergens drempels, brede deuren, aangepaste badkamer, wc en keuken en je kon kiezen: 1 of 2 elektrische hoog/laag bedden.

Deze 5/6persoons bungalows zijn bedoeld voor mensen met functiebeperkingen en hun familie en/of vrienden, in de berging vond ik nog een extra douchekruk en een tillift, verdere zorg en hulpmiddelen konden ook geregeld worden. Nog even GGG–lid worden en dan kreeg je op bijna alles korting, zodat het neerkwam op zo’n € 50 per dag/nacht per bungalow (en niet per persoon, zoals ik ook al tegenkwam). (Reumapatiënten kunnen de contributie gedeeltelijk terugkrijgen via hun verzekering).Bij 50+ worden de bedden ook nog gratis opgemaakt. Ik was 65, zo zie je maar, ouder worden heeft ook zijn voordelen.

De treinreis ernaartoe is niet gemakkelijk, van te voren assistentie reserveren, vaak een moeilijke draai moeten maken , vooral als het wat drukker is veel koffers en tassen in de entree en gangen zodat je er niet langs kan, een heel avontuur maar moeilijk gaat ook!

Dit hele verhaal is bedoeld om van jullie hopelijk meer informatie te krijgen over vakantiemogelijkheden in Nederland. Vooral in de omgeving van Haarlem waar ik nog familie heb, Bloemendaal, Zandvoort… Liever een huisje, bungalow of appartement dan een hotelkamer, waar het te benauwd wordt om familie en vrienden te ontvangen als het bijvoorbeeld regent.

Alle reacties zijn welkom, ook elders in binnen- of buitenland.

Met vriendelijke groet,
G. van der Wall, Antwerpen

Artrose heup
 
 
Logo poly

Overzicht rubrieken in het P-AL archief: