Voedingssuplementen

 

Voedingssupplementen

Adressen met veel informatie

 

 

De Roode Roos
 • https://www.derooderoos.com/bestellen.html
  Het initiatief voor De Roode Roos is genomen door het bestuur van de Moermanvereniging, als gezamenlijke inkooporganisatie. De Roode Roos levert orthomoleculaire voedingssupplementen van diverse fabrikanten tegen een gereduceerd tarief. Ook leden van de P-AL krijgen korting. U moet dan wel een paar persoonlijke gegevens invullen en aangeven dat u lid bent van de P-AL.

Informatie over glucosamine

 • Wat is glucosamine? Glucosamine is een lichaamseigen stof, een verbinding tussen glucose en een amine-groep. Het is een bouwstof van o.a. kraakbeen en het ondersteunt de productie van gewrichtsvloeistof in het lichaam
 • Medicijn: glucosamine
  Glucosamine is een lichaamseigen stof die voorkomt in bijna alle weefsels van het lichaam. Het is een bouwstof van kraakbeen.
 • Glucosamine info
  Glucosamine is de bouwsteen en de belangrijkste grondstof voor kraakbeen en bindweefsel. Het is ook verantwoordelijk voor de productie van synoviaalvloeistof (gewrichtssmeer).
 • Glucosamine niet effectief bij chronische lagerugpijn
  Glucosamine helpt niet tegen pijnklachten bij chronische lage rugpijn en artrose in de rug. Dat blijkt uit onderzoek in Noorwegen gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association. Zelfs na 1 jaar medicatie werd, in weerwil van wat vaak wordt gedacht en gepropageerd, geen verschil opgemerkt.
 • Glucosamine; zin en onzin van suppletie
  Op 25 februari 2008 zond het consumentenprogramma Radar een programma uit over de beweringen die gedaan worden rondom het gebruik van glucosamine bij artrose.
 • Glucosamine geregistreerd
  College ter Beoordeling van Geneesmiddelen
  Glucosamine (Glucadol , Glucosamine Pharma Nord ) geregistreerd ‘ter verlichting van symptomen van artrose van de knie’  22 September 2005
 
Artrose heup
 
 
Logo poly

Overzicht rubrieken in het P-AL archief: