Coaches en Cliëntondersteuners

 

De Poly-artrose Lotgenoten Vereniging werkt samen met een aantal ervaringsdeskundige coaches, die via het Centrum Chronisch Ziek en Werk (CCZW) zijn gecertificeerd als Participatiecoach. Ze zijn o.a. specialist in loopbaanbegeleiding, participatie en re-integratie en hebben kijk op wet en regelgeving op het gebied van werken met een chronische ziekte.

Wanneer een Participatiecoach inschakelen?

 U vindt het moeilijk uw werk met uw gezondheidsklachten te combineren;

 U ervaart onbegrip op uw werk en wilt graag eens sparren hoe u hier het beste mee om kunt gaan;

 U heeft binnenkort een gesprek met uw leidinggevende of bedrijfsarts en wilt goed voorbereid naar dat gesprek;

 U staat voor een (her)keuring van het UWV en u wilt weten wat u kunt verwachten;

 Vanwege uw gezondheidsklachten moet of wilt u op zoek naar ander werk;

 U bent gestopt met werken vanwege uw gezondheidsklachten en u bent op zoek naar een andere invulling van uw leven waar u ook voldoening uit haalt.

Gecertificeerde coach werk en participatie

De Poly-Artrose Lotgenoten Vereniging heeft een aantal ervaringsdeskundigen, die onze leden kunnen ondersteunen.

Deze dames hebben via de Poly-Artrose Lotgenoten Vereniging het certificaat Participatiecoach (professionele ervaringsdeskundige coach) gehaald bij de Stichting Centrum Chronisch Ziek en Werk (CCZW).

AnnemiekdeCrom 200x300

Annemiek de Crom

Als fysiotherapeut begeleidde ik jarenlang mensen met chronische aandoeningen en ingewikkelde gewrichtsproblemen. Na diverse andere functies binnen de gezondheidszorg specialiseerde ik mij in werken met reuma of andere chronische aandoening. In al mijn functies werkte ik met en voor mensen met een chronische aandoening of langdurige gezondheidsproblemen. Sinds 1991 heb ik reumatoïde artritis (RA) en is secundair in een aantal gewrichten artrose ontstaan.

Mijn specialisatie is:

 omgaan met pijn en vermoeidheid op het werk

 slim omgaan met je energie zodat je toch de dingen kunt doen die je graag wilt doen

 voorbereiden van gesprekken met leidinggevende, bedrijfsarts en collega’s

 starten als zelfstandig ondernemer

Bereikbaar:

Ik ben voor vragen te bereiken op telefoonnummer 033 – 4 751 681  of 06 505 555 26.

Meer over Annemiek is te lezen op haar website:

Annemiek de Crom communicatie

Checklist werken met reuma

 

Machteld de Roos 2 150x150

Machteld de Roos

Ik ben en vijftiger en woon in het bosrijke Doorwerth, vlakbij Arnhem.

Toen er bij mij Poly-artrose en Fibromyalgie werden geconstateerd en ik in 2013 volledig werd afgekeurd, werd duidelijk, dat ik het roer qua werk moest omgooien. Van manager bij een grote HBO instelling ben ik nu ervaringsdeskundig coach voor mensen met een chronische ziekte. Ik help hen bij het hervinden van hun veerkracht en begeleid hen naar terugkeer of ander werk. Mijn meerwaarde ligt in het helder maken van complexe processen voor mensen die al genoeg aan hun hoofd hebben omdat ze ziek zijn. Cliënten komen op mijn pad. Binnen het burgercollectief “Samen Werkt Oosterbeek” help ik mensen helder te krijgen hoe zij kunnen gaan werken vanuit hun hart. Vanuit mijn eigen uitdaging “de reis naar ander werk” te maken, neem ik ook graag andere mensen mee op mijn pad. Het liefst uit mijn eigen regio.

Bereikbaarheid

U kunt mij mailen op dlethcam.[antispam].@solcon.nl of bellen op 06 499 05 123 voor meer informatie of een goed gesprek.

Maaike van Son 2 150x150

Maaike van Son

Werken met een chronische aandoening kan wél. Maar hoe?

 

Sinds 1999 begeleid ik als loopbaancoach professionals in werken met gezondheidsklachten. Ik coach in werk, privé en gezondheid: in en naar die leuke baan, (beter) functioneren, duidelijk communiceren, keuzes maken, grenzen stellen, balanceren en kijken naar mogelijkheden.

 

Ik weet en ervaar zelf hoe het is om met chronische klachten te (blijven) werken en ben bekend met wet-, regelgeving bij inzetbaarheid en ziekteverzuim. Zo kan ik de verschillende betrokkenen goed adviseren en oplossingen bieden. Verder hou ik van lekker praktisch.

 

Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen en woon met mijn gezin in Kudelstaart (Aalsmeer).

 

Mijn specialisaties zijn:

  • Coaching in werk, privé en gezondheid
  • Werken met chronische klachten: solliciteren, in gesprek en aan het werk
  • Kennis van wet- en regelgeving (Poortwachter, ziektewet, UWV)
  • Kennis van verschillende rollen en betrokkenen bij inzetbaarheid en verzuim (leidinggevenden, casemanagers en HR-professionals).

 

Wat doe ik

Outplacement, re-integratie (1e en 2e spoor), loopbaan coaching, advies en ziekteverzuim(begeleiding) gericht op (anders) omgaan met ziekteverzuim, inzetbaarheid en (inzet van) re-integratie.

Bereikbaarheid

Ik ben telefonisch te bereiken op 0651 285 921 of per email op ekiaam.[antispam].@soncoaching.nl Kijk voor meer informatie op mijn website: www.soncoaching.nl

Cliëntondersteuners

diana-van-der-leeden

Diana van der Leeden

Ik woon met mijn twee zonen (18 en 22) in Houten en werk al ruim 18 jaar als secretaresse-officemanager-projectondersteuner in de zorg.

Ik ben dochter van een moeder met een aangeboren progressieve vorm van scoliose, artrose en inmiddels ook hartproblemen. Mijn voormalig partner werd op latere leeftijd nierpatiënt en ik ben moeder van een zoon die op 15 jarige leeftijd de diagnose reuma kreeg. Ik heb daarom van heel dichtbij meegemaakt wat het met je doet als je chronisch ziek bent of wordt en niet (meer) kunt wat je deed of heel graag zou willen. Uit eigen ervaring weet ik wat het met je doet als mantelzorger.

Vaak heb ik mij afgevraagd wat ik met alle kennis van deze ziekten en trajecten moest doen en hoe ik die wellicht goed kon gaan benutten. Mede hierdoor ben ik in 2016 de opleiding Vitaliteitscoach gaan volgen. In deze opleiding wordt naast de diverse coach en therapievormen in de specialisatie Vitaliteit uitgebreid aandacht besteed aan leefstijl, voeding, stressmanagement en het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers bij bedrijven. Daarna heb ik in de zomer van 2018, namens P-AL, bij CCZW de training Ervaringsdeskundig Clientondersteuner afgesloten. Deze training was een prima aanvulling op de opleiding Vitaliteitscoach, waardoor ik een specialisatie kan aanbrengen en mijn eigen ervaringen goed kan inzetten.

 

Bereikbaarheid

Ik ben voor vragen en contact bereikbaar via: ofni.[antispam].@dianavanderleeden.nl