Wie wil tegen een vergoeding deelnemen aan een co-creatie

 

Wie wil tegen een vergoeding deelnemen aan een co-creatie

Geplaatst op 26-01-2024  -  Categorie: Algemeen
Van de Patiëntenfederatie kregen wij het onderstaande verzoek:

"Het project waar ik jullie nu voor benader gaat over de waarden van patiënten in de zorgverlener-patiëntrelatie. En dan specifiek als het gaat om het toepassen van kunstmatige intelligentie. AI ofwel Kunstmatige intelligentie is een veelbelovende technologie en kan de gezondheid en kwaliteit van leven van patiënten verbeteren.

Maar deze technologie gaat ook gepaard met risico’s zoals schending van privacy, het verliezen van autonomie, risico op onrechtvaardigheid en discriminatie, bijv. uitsluiten van groepen (patiënten). Om ervoor te zorgen dat zulke risico’s tijdig opgemerkt en geëlimineerd worden is het nodig dat patiëntvertegenwoordigers deelnemen aan de ontwikkeling en implementatie van AI-gedreven toepassingen. De eventuele deelnemer hoeft zelf geen specialist te zijn op dit gebied. Het leuke is juist dat onderdeel van het traject een soort basiscursus is om een beetje meer te leren over het onderwerp.

De input die gevraagd wordt is het vertegenwoordigen van de belangen van patiënten. Iemand die weet wat de behoeften zijn, welke waarden in het geding kunnen komen, hoe het dagelijkse leven eruitziet en beleefd wordt door de patiënten en naasten.

Het gaat om mensen die knie- of heupklachten hebben en verwezen zijn door de huisarts naar een orthopeed, of mensen met artrose die daardoor deze klachten hebben. Misschien iets voor jullie leden met poly-artrose?

Beschikbaarheid wordt gevraagd voor de Masterclass:

Op 15 februari tussen 9-12 uur fysiek bij Patiëntenfederatie (Utrecht), eventueel kan deze ook online.

Op 29 februari op dezelfde tijd en ook bij Patiëntenfederatie in Utrecht, fysieke aanwezigheid is hier wel echt belangrijk.

Uiteindelijk is er dan een co-creatie sessie om echt te bedenken wat er nou belangrijk is vanuit alle stakeholders, dus ook zeker patiënten. Eén van de die co-creatie sessies (voor een andere patiëntgroep) is al geweest. Dat was een succes, zie het LinkedIn bericht over de eerdere co-creatie sessie.

Er is ook vergoeding beschikbaar!
Die is 150 euro voor de uiteindelijke co-creatie sessie. Verder worden alle reiskosten vergoed, ook die van de gratis masterclass die gevolgd mag worden door de geïnteresseerde. De uiteindelijke co-creatie sessie wordt geprikt in onderling overleg. Daar is dus nog geen datum voor."
Aanmelden kan bij: Thomas Jonkergouw | Productmanager Ik zoek een patient; via telefoonnummer 06-86 82 88 59