Scouters heeft een nieuwe website

 

Scouters heeft een nieuwe website

Geplaatst op 17-12-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Evelien Spreitzer  -  Bron:

Scouters heeft een nieuwe website

De trouwe nieuwsbrief lezers en bezoekers van Scouters hebben hen waarschijnlijk een beetje gemist. Misschien vroeg je je af waar ze gebleven waren en waarom er de afgelopen 6 maanden zo weinig op de site gebeurde?


Nou, je ziet het, we hebben Scouters in een nieuw jasje gestoken. En wat voor jasje! Kijk maar eens een beetje rond op de site. Want wat is 'ie mooi hè, qua ontwerp en vormgeving. Duidelijk,  overzichtelijk en goed leesbaar en met een betere zoekfunctie. Je kunt veel makkelijker zoeken naar alles wat er maar te vinden is op onze site. Bijna alles van de oude site is ook te vinden op de nieuwe. Het was een monsterklus, maar wat zijn we blij en trots op elkaar dat het gelukt is! Daar hadden we dus 'effe' een half jaartje voor nodig. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de toegankelijkheid van de website te verbeteren: de hele site voldoet aan alle eisen van de WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). De Zelfredzaamheidsradar en de verbeterde Ik wil beters die we vorige jaar hebben vernieuwd en geïntegreerd vind je uiteraard ook terug. Het is nu helemaal één geheel geworden, een prachtig instrument voor iedereen die beter wil bewegen!

Ten eerste heel veel dank aan het team van BenedenBoven, dat een prachtig ontwerp heeft gemaakt en heel veel goede dingen toegevoegd hebben aan de functionaliteit van onze website. Ze hebben bijvoorbeeld een handigheidje ingebouwd zodat jullie als gebruiker zo weinig mogelijk dode links tegenkomen,  omdat deze snel gespot en verwijderd kunnen worden. 🥳

En natuurlijk heel veel dank aan al die vrijwilligers van ons vaste team en daarbuiten, die de afgelopen maanden meegeholpen hebben alles op de nieuwe site te krijgen, prijzen van hulpmiddelen en links te checken en te vernieuwen waar nodig. Het resultaat mag er wezen! Natuurlijk is deze site nieuw en we hebben hem nog maar pas overgezet, we zijn er nog volop mee bezig. Kom je dus een foutje tegen of mis je iets? Laat het ons vooral weten, we zijn benieuwd wat je ervan vindt!

We zijn vooral blij dat we weer lekker aan nieuwe dingen kunnen beginnen. De oude site werd te klein en rammelde aan alle kanten. Er is nu weer ruimte voor nieuwe hulpmiddelen, tests, blogs, keuzehulpen en alle andere dingen waar Scouters zo goed in is. Voor de mensen die ons nu pas ontdekken: Scouters is een platform voor en door mensen die beter willen bewegen. We rollen vooral op vrijwingers die elkaar en onze grotere community in Nederland en België helpen en bijstaan met tips, adviezen en zelfhulp, waardoor we onafhankelijk kunnen blijven. Onze vrienden steunen ons en we hebben zakelijke mogelijkheden voor sponsoring, daarover lees je hier meer. Wie wij zijn lees je hier. 

Wil je meebouwen/werken aan ons ’Scouters online imperium’? Vrijwilligerswerk bij Scouters is hartstikke leuk. En er is altijd ruimte voor nieuwe mensen binnen onze steeds groter wordende familie. We zijn nu bijvoorbeeld op zoek naar iemand die thuis is in social media en het leuk vindt én tijd heeft om onze kanalen te beheren. Lijkt dat je wat? Laat het ons weten op info@scouters.nl ook als je andere vragen hebt of iets wil melden.